» آخرین مطالب :
قال رسول الله (ص) : إنی بعثت لأتمم مکارم الأخلاق:

حکومت حضرت مهدی ۱

مقدمه
کجایی که بوی آزادی را در گستره خاک منتشر سازی، کجایی که کشتی به گل نشسته آدمی را بر امواج هدایت استوار سازی، کجایی که نبض زمان به شماره افتاده است و نیاز به تو در ذره ذره این خاک ریشه دوانده است.
درود بر تو که بهار مردم، خرمی دورانی سلام بر تو پیشوا، که ابر بارنده، باران پیاپی، آسمان سایه افکن، زمین گسترده، چشمه جوشان و… سلام بر تو که با لشگری از فرشتگان و نگهبانان پیروزگر آسمان ها بر سرزمین لبریز از پیمان شکنی و دروغ و بی دینی فرمانروایی و دادستانی خواهی کرد تا جهان به خوشبختی خود رسد و آدمی بر تخت نیک بختی بنشیند.
گواه می گیرم خدا را و گواه می گیرم فرشتگان را و گواه می گیرم تو را ای مولایم! به این اعتقاد قلبی که نسبت به تو دارم عقیده ای که ظاهرش مانند باطن و باطنش همانند آشکار آن است و تو خود بر آن شاهدی و آن عهد من است در پیشگاه تو چون تو خود نظام دین هستی و پیشوای پرهیزکاران و عزت یکتاپرستان و پروردگار جهان مرا به آن امر فرموده است.
خداوندا! این عقیده ما را از هر گونه آسیب های تردید، شک، و خود نمایی و شهرت طلبی خالص گردان تا این که به وسیله آن فقط تو را بخواهیم و تو را طلب کنیم.

هدف پیشینه و ضرورت تحقیق
آدمی همواره از گذشته دور تاکنون در فکر به سامان کردن جوامع بشری بوده و راههای بسیاری را برای رسیدن به آن پیشنهاد کرده است ولی تا امروز جز کابوس وحشتناک نومیدی و یاس چیزی نصیبش نشده است. و این احساس عمیق در بشریت شکل گرفته است که گروه ها و مکتب های گوناگون توانایی رفع ستم از بشریت و تبدیل آن به خوشبختی و رفاه را ندارد ولی در جهان معاصر امید کم فروغی نسبت به مبدا عادلی که ممکن است خوشبختی بشر را تضمین کند و مشکلاتش را حل کند جان گرفته است. و هرچه ناتوانی مکاتب بشری آشکار تر می شود این آرزو ریشه دارتر و روشن تر می شود. از این رو بشریت هم اکنون در حالت انتظار مبهمی نسبت به آینده به سر می برد و ما عقیده داریم تنها امید جهان مهدی موعود است و آمدنش را منتظریم. بنابرین جا دارد ابعاد و کیفیت حکومت جهانی منجی موعود هر چه بیشتر روشن شود گر چه در این زمینه تاکنون تحقیق های بسیاری صورت گرفته است ولی هنوز جای کاوش در این مورد بسیار است. امیدوارم که این تحقیق نیز تاحدی به این هدف مهم یاری دهد.

فصل اول:

تصویری کلی از حکومت مهدی(عج)

هنگامی که ظهور کند جهان با نور پروردگارش می درخشد، معیار او در میان مردم عدالت و جهان با پیاده شدن عدالت خوشحال می گردد. دیگر کسی به کسی ستم نمی کند. و ستم و ستمگران را نابود می سازد. زمینیان و آسمانیان در زمان حکومت او خشنود می گردند و پرندگان فضا شادمان می شوند. خداوند بواسطه او برای امت گشایشی پدید می آورد تا آنجا که زمین را از قسط و داد پر میکند.
امام باقر(ع) در تفسیر آیه ((الذین ان مکناهم …)) ( خدا دفاع میکند از کسانی که ایمان آورند … آنان که اگر آنها را روی زمین امکانات بدهیم نماز را بپا دارند و زکات را می پردازند و امر به معروف و نهی ار منکر کنند و آینده کارها از آن خداست ) فرمود: این آیه در مورد خاندان حضرت محمد(ص) و پیشوایان معصوم و نیز حضرت مهدی و یاران اوست که خداوند انها را بر شرق و غرب جهان مسلط می گرداند و بوسیلهء آنها آیین اسلام را پیروز میکند بدعت ها و باطل ها را نابود می سازد…
پیامبر گرامی اسلام می فرماید: خدا بوسیلهء او گرفتاری امت را بر طرف می کند. دروغ و دروغ گویی ها را نابود می سازد، روح درندگی و ستیزه جویی را از بین می برد و خواری بندگی را از گردن آنها بر می دارد. و در زیارت امام عصر(ع) نیز که به دعای ندبه شهرت یافته تصویری روشن از برخی مسائل عصر ظهور ارائه شده است. در این زیارت آمده است: کجاست بقیه الله که از خاندان هدایتگر بیرون نیست، کجاست آماده بریدن دنباله ستمگران کجاست انتظار کشیده ای برای راست کردن کژی ها و نادرستی ها، کجاست امید بسته شده برای از بین بردن ستم و دشمنی؟ کجاست ذخیره شده برای تجدید واجب ها و سنت ها ؟ کجاست اختیار شده برای برگردانیدن آیین و شریعت؟ کجاست آرزو شده برای زنده کردن قرآن و حدود آن؟ کجاست زنده کننده آثار دین و دینداران؛ کجاست درهم شکننده شوکت تجاوزگران؟ کجاست ویران کننده بناهای شرک و نفاق؟ کجاست نابود کننده اهل گناه و طغیان؟ کجاست درو کننده شاخه های گمراهی و اختلاف؟ کجاست محو کننده آثار کجی و هواپرستی؟ کجاست برنده ریسمان های دروغ و افتراء؟ کجاست نابود کننده سرکشان؟ کجاست ریشه کن کننده کینه ها و دشمنی ها؟ کجاست عزت بخش دوستان و خوار کننده دشمنان…
امام صادق (ع)فرمود: در عهد حکومت او… راهها امن می گردد… هر حقی به صاحبش میرسد، هیچ گروهی نمی ماند مگر این که اسلام را می پذیرد و ایمان می آورد، آیا سخن خدا را نشنیده ای که (خواه نا خواه…) در میان مردم همانند داوود(ع) و محمد(ص) داوری می کند در آن هنگام زمین گنج ها و برکات خود را آشکار سازد و نیازمند برای دریافت صدقه و کمک مالی یافت نمی شود زیرا همه بی نیاز خواهند شد.
میان امام (عج) و پیروان او نامه رسان نخواهد بود، او با آنها سخن می گوید و آنان سخنش را می شنوند و او را می بینند در حالی که او در مکان خود است و آن ها در نقاط دیگر جهان.

(توسعه ارتباطات) ارتباطات نیرومند جهانیان با یکدیگر در آن عصر:
امام صادق (ع): همانا در عصر حکومت او پیرو آن حضرت اگر در شرق جهان باشد با برادرش در غرب جهان یکدیگر را می بینند.
عبدالله بن عجلان گوید:در حضور امام صادق(ع) سخن از قیام مهدی (عج) به میان آمد از امام پرسیدم چگونه از قیام امام با خبر می گردیم؟ فرمود: یکی از شما صبح از بستر برمی خیزد در کنارش دعوتنامه ای می بیند که در آن این بخش از آیه (۵۳ نور) نوشته شده است: اطاعت خالصانه نشان دهید (شاید منظور استفاده از فاکس باشد که امروزه رواج دارد.)

(پیشرفت های کشاورزی)
امام علی(ع):درعهد دولت مهدوی:یک کشاورز به اندازه ده سیر در زمین می کارد و هفتصد برابر آن محصول برداشت می کند(عقد الدرر،باب۹،ص۲۰۰)

(آگاهی و تسلط کامل بر همه مناطق جغرافیایی جهان)
امام صادق (ع):در عهد او خداوند گودی زمین را بالا می برد و هر بلندی را برای او پایین می آورد به گونه ای که سراسر جهان در پیشگاه او همچون کف دستش خواهد شد. (امروز این کار با ماهواره ها و… امکان پذیر شده است.)
او با خرافات و انحرافات گوناگون مبارزه پیگیر خواهد داشت و اسلام را چنان از انحرافات پاک خواهد کرد که گویی دین جدیدی است امام صادق (ع) فرمود: هنگامی که قائم(عج) ظهور کند قانون نو و روش نو و کتاب نو و داوری نو با خود خواهد آورد.
علی(ع):خداوند در آخر الزمان و روزگاری سخت در میان نادانی مردم مردی را بر می انگیزد او را با فرشتگان خود یاری می دهد و یاران او را حفظ می کند و با نشانه های خودش یاری میکند.
او زمین را پر از عدل و داد و نور و برهان می کند تمام مردم جهان او را می پذیرند… در دولت او درندگان آزادانه زندگی می کنند و زمین چنان که باید گیاهان خود را بیرون می دهد و آسمان برکات خود را فرو می فرستد گنج ها و معادن زمین برای او آشکار می شود. خوش به حال آن ها که روزگار او را درک می کنند و سخنان او را می شنوند .
پیامبر خدا(ص):در زمان ظهور او پرندگان جوجه های خود را در آشیانه هایشان و ماهیان در دریا های خودشان با کمال آزادی و دور از هر گونه ترس تولید نسل می کنند و نهرها کشیده می شود و چشمه ها می جوشد و زمین دوبرابر محصول خود را می رویاند.
پیامبر(ص):خوش به حال کسی که عقیده به وجود و آمدن او دارد،او آنها را از هلاکت ها نجات می دهد و با اعتقاد به خدا و پیامبر همه ائمه طاهرین خداوند درهای بهشت را برای آنها می گشاید مثل آنها در زمین همچون مشکی است که همیشه بویش شنیده میشود و هیچگاه دگرگون نمی شود و در آسمان مانند ماه تابان است که هیچگاه نورش خاموش نمی شود.
علی(ع):اگر قائم ما قیام کند آسمان باران خود را فرو می ریزد و زمین گیاهان خود را بیرون می دهد و کینه ها از دل بندگان خدا بر طرف میشود.
امام صادق(ع):دانش ۲۷ حرف است آنچه پیامبران آورده اند دو حرف است و مرم تا کنون بیش از آن دو حرف ندانسته اند و هنگامی که قائم قیام کند ۲۵ حرف دیگر را می آورد و در میان مردم پخش می کند.

فصل دوم:

ضرورت زمینه سازی
آنچه گفته آمد تنها برخی از ویژگی های مهدی موعود بود، بی گمان باید برای پدیدار شدن چنین حکومتی باید کوشید عرق پیشانی ریخت و خون داد و با بر نامه ریزی و زمینه سازی آمادگی کامل را بدست آورد چرا که براحتی می توان فهمید که بودن رهبری معصوم و آماده با برنا مه کامل برای اصلاحات در جامعه جهانی کافی نیست بلکه باید عناصر با ارزش انسانی نیز وجود داشته باشد که بتوان بار سنگین چنین اصلاحات گسترده ای را بر دوش بکشد و تربیت شدن چنین نسلی یکی از زمینه های اصلی ظهور را فراهم میکند .
شخصی از امام باقر (ع) پرسید میگویند هنگامی که حضرت مهدی (عج) قیام می کند کار ها بطور طبیعی به سود او سامان می یابد و به اندازه (شاخ خونگیری) خونی ریخته نمیشود (پس نیازی به تلاش دیگران برای زمینه سازی نیست؟ ) فرمود: سوگند به خدا چنین نیست اگر چنین چیزی ممکن بود و در مورد پیامبر (ص) صورت میگرفت در حالی که به دندان آن حضرت در جهاد با دشمنی خون افتاد و پیشانیش شکست به آنکه جانم در دست اوست(چنین حکومتی ایجاد نمی شود) مگر ما و شما عرق بریزیم و خون ها ریخته شود.
یاران پیشوای منتظران و ویژگی های آن در روایات ما آمده است در واقع همانگونه که مردم در انتظار او هستند او نیز در انتظار یاران آماده و همدل می باشد. زیرا چنین تحولی به مردان بسیار بزرگ و مصمم و شکست ناپذیر و بلند نظر کاملا آماده و دارای بینش عمیق نیاز دارد و بدون وجود چنین افرادی بوجود نخواهد آمد. زیرا برنامه قیام مهدوی مانند برنامهء همه پیامبران خدا از راه بهره گیری ابزارهای طبیعی انجام می گیرد و هیچ گاه معجزه پایه آنها را تشکیل نمیدهد بلکه معجزه ای اگر باشد یک استثناء است از این رو همه پیامبران از سلاح روز و ابزارهای لازم روز بهره می گرفتند و فراهم ساختن هر گونه امکان عادی و معنوی برای پیشبرد هدف های خود استفاده می کردند و در انتظار معجزه نمی ماندند.

چه زمینه هایی باید فراهم شود؟
اگر جامعه بشری خود را به جایی برساند که از وضع موجود شکایت عمومی و اجتماعی و به آمدن منجی دادگستر رغبت نشان دهد و با آمادگی و آماده باش بودن و مسوولیت پذیری خود و دیدبانی وضعیت حاضر و آماده کردن شرایط ظهور عطش خود را نشان دهد و دست به دعا بر دارد و از آفریننده هستی درخواست کند که آن خورشید از پس ابرها بیرون آید در واقع زمینه های ظهور را فراهم کرده است . بنابرین باید زمینه فکری، روانی،فرهنگی، و اجتماعی ظهور را فراهم آوریم.
همانطور که گفتیم بر خی از زمینه های ظهور به طور طبیعی و با گذر زمان و پیشرفت عمومی بشر فراهم خواهد شد مانند گسترش ارتباطات و پیشرفت تکنولوژی ولی برخی از آنها را باید منتظران ظهور امام (عج) فراهم آورند که برخی از آنها را یاد آور می شویم.

۱_پرورش نسل دین داری:
زمان غیبت زمان آرام و بی دردسر نیست از این رو نگه داشتن دین در چنین زمانی کار ساده ای نمی باشد. پیشوای هفتم در این زمینه فرمود: هنگامی که پنجمین فرزند از فرزندانم پنهان گردد شما را به خدا مراقب دین خود باشید تا کسی شما را از آن جدا نکند.
نسلی که با دین پرورش یافته باشد و آموزه های آن را با گوش جان نیوشیده باشد می تواند در یاری امام(عج) بکوشد و در مسیر آن بزرگوار گام بردارد و امروز می توان با استفاده از ابزارهای همچون مطبوعات و رسانه عمومی تا حدی به چنین حدفی دست یافت . باید کوشید جامعه را در راستای اهداف امام (عج) و حکومت جهانی او تغییر داد، چرا که ((ان الله لا یغیر ما یقوم)) (( ذلک بان الله لم یکن صغیرا نعمه))

۲_دوستی با دوستان و دشمنی با دشمنان امام(عج):
این امر نیز می تواند علاوه بر تداوم ارتباط معنوی و عاطفی با امام در ساختن جامعه امیدوار و پویا یاری رساند جامعه ای که در آن افراد کیش یکدیگر را دوست می دارند.
پیامبر گرامی اسلام در این زمینه فرمود:خوشا به حال کسی که حضرت قائم(عج) خاندان مرا دریابد در حالی که پیش از ظهور وی (در زمان غیبت) پیشوایی او را پذیرفته باشد و با دوستان او دوستی و با دشمنانش دشمنی کرده باشد چنین فردی از دوستان من و از گرامی ترین امت من نزد من در روز قیامت خواهد بود. و پیشوای هفتم فرمود: خوشا به حال پیروان ما که در زمان غیبت قائم ما به ریسمان ولایت ما چنگ میزنند و بر دوستی با ما و بی زاری از دشمنان ما ثابت قدمند،آن ها از ما و ما از آنهاییم.

۳_ترویج اخلاق پسندیده در جامعه:
امام صادق(ع) فرمود:هر کسی دوست میدارد از یاران قائم(عج) باشد باید پرهیزکار و منتظر ظهور آن حضرت باشد و اخلاق خود را نیکو گرداند. پاداش چنین فردی همانند پاداش کسی است که در زمان قائم باشد و او را یاری کند. حتی اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا برود و هر یک از شما در زمان غیبت قائم عمل خود را نیکو گرداند خداوند پاداش او را چندین برابر میدهد.
اصولا رفتار پسندیده و داشتن اخلاق خوب و رواج آن در جامعه سبب جذب دیگران به صفوف منتظران میشود و زمینه را برای ظهور فراهم می کند.
و امام عصر در نامه ای به شیخ مفید نوشته اند : هر یک از شما باید کاری کند که وی را به دوستی ما نزدیک کند و از آنچه خوشایند ما نیست و خشم ما را بر می انگیزد دوری گزیند،زیرا امر ما ناگهان فرا می رسد.

۴_پاسخ به شبهه های شبه افکنان:
یکی از راههای زمینه سازی یاد گرفتن معارف اهل بیت بویژه امام غایب و یاد دادن آن به دیگران و پاسخ گویی به شبهه افکنان می باشد و این موضوع از چنان اهمیتی برخوردار است که در صورت ترک آن افکار عمومی جامعه بشری در جهت مخالف اهداف امام قائم (عج) حرکت داده خواهد شد و واقعیت ها دگرگون جلوه خواهد کرد.
امام دهم در این زمینه فرمود: اگر پس از غیبت قائم ما دانشورانی نباشند که مردم را به سوی او فرا خوانند و راهنمایی کنند و با دلایل و براهین الهی از دین و روش او دفاع کنند و بندگان ناتوان خدا را از دام های شیطان و گردنکشان شیطانی و از تله هایی که دشمنان پیشوایان دینی در راه آنها قرار می دهند نجات دهند بی گمان همه از دین خدا بر میگردند ولی دانشوران همان کسانی هستند که زمام دل های ناتوان پیروان ما را بدست می گیرند چنان که کشتی بان سکان کشتی را و آنها برترین مردم نزد خدای عزوجل هستند.
و امام محمد تقی(ع)فرمود:دانشمندی که از بازماندگان خاندان محمد (ص) همانها که از پیشوای خود دور افتاده اند و با نبودن پیشوا در میان خود سر گردانند و به دست شیطان ها و دشمنان گرفتار شده اند سرپرستی کند و نجاتشان بخشد و با دلیل پاسخ آنها را بدهد و شکستشان دهد چنین دانشمند بر عابدان برتری دارد همانند برتری ماه شب چهارده بر کوچکترین ستاره آسمان.

ادامه دارد…

نویسنده: رحمت الله خالقی

نظر بدهید!!!

نظر شما برای “حکومت حضرت مهدی ۱”

قالب وردپرس